Stödförening för

Permakultur i Nicaragua

Föreningen PERMANIC (org. nr. 80 24 28-52 34) har varit aktiv sedan 2005. Tidigare hette vi Rio Negros vänner eftersom verksamheten då var förlagd till byn Rio Negro i norra Nicaragua (läs mer om detta under Tidigare Projekt). 2008 bytte föreningen namn till det nuvarande namnet. Vi ville därmed betona fokus på permakulturens principer som löper som en röd tråd genom alla de projekt vi stödjer oavsett om det gäller jordbruk, hälsa, rättvis ekonomi och småföretagande eller jämställdhet etc.

 

Föreningens syfte är att via nicaraguanska samarbetspartners, stödja en hållbar utveckling i Nicaragua med permakultur som utgångspunkt. Arbetet i Sverige består främst i att informera om vår verksamhet, samla in pengar samt att granska våra samarbetspartners verksamhet. PERMANIC´s medlemmar jobbar helt ideellt och alla bidrag går oavkortat till projekt i Nicaragua, i första hand via C.I.P.P. som är vår främsta samarbetspartner på plats.

 

Föreningen har få men flitiga medlemmar och välkomnar med öppna armar nya aktiva medlemmar som vill hjälpa oss att öka föreningens resurser i form av intäkter och kontakter.

 

Hittills har PERMANIC främst finansierats via privata bidragsgivare med sedan ett par år tillbaka har vi haft ett fruktsamt samarbete med en Lionsklubb i Ronneby. Vår förhoppning är att kunna etablera nya relationer med andra liknade föreningar som ger oss möjlighet att fortsätta vårt arbete med att bekämpa fattigdom och stödja hållbar utveckling i Nicaragua.         

                

 

En studiecirkel i Rio Negro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hebbe © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

www.sfpin.org